GAMMELDAGS KANELBULLAR!
Nu har mamma och jag bakat kanelbullar, jag kommer att lägga in recept och massor med bilder.
Ingredienser:
100-150 g margarin, 5 dl mjölk,
50 g jäst, 1-1,5 dl socker, 1/2 tsk salt,
(2 tsk kardemumma), 780 g (ca 13 dl)
vetemjöl.
Fyllning:
5o g margarin, 1 dl socker, 1 msk kanel.
Garnering:
Pärlsocker eller hackad mandel.
Gör så här:
1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt
mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
2. Finfördela jästen i en degskål.
Häll degvätskan i skålen och rör om
tills jästen löst upp.
3. Tillsätt socker, salt, ev. kardemumma
och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till
utbakningen.
4. Arbeta degen ca 4 minuter tills den
blir smidig och släpper degskålen.
5. Låt degen jäsa i skålen, övertäckt med
bakduk, i ca 40 minuter.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och
knåda den smidig. Dela degen i två delar
som kavlas ut till två avlånga delar.
7. Fyllning: Bred på margarinet- Strö över
sockret och kanelen. Rulla ihop.
8. Bullar: Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg
dem i pappersformar på plåtar. Låt jäsa
övertäckta med bakduk, ca 40 minuter.
9. Pensla och garnera.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen 250 grader,
6-8 minuter.
11. Låt bröden svalna på galler övertäckta
med bakduk.
Bilder:
HEJDÅ OCH HOPPAS NI INTE TYCKTE DET VAR FÖR MCYKET BILDER<3
Ingredienser:
100-150 g margarin, 5 dl mjölk,
50 g jäst, 1-1,5 dl socker, 1/2 tsk salt,
(2 tsk kardemumma), 780 g (ca 13 dl)
vetemjöl.
Fyllning:
5o g margarin, 1 dl socker, 1 msk kanel.
Garnering:
Pärlsocker eller hackad mandel.
Gör så här:
1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt
mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt)
2. Finfördela jästen i en degskål.
Häll degvätskan i skålen och rör om
tills jästen löst upp.
3. Tillsätt socker, salt, ev. kardemumma
och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till
utbakningen.
4. Arbeta degen ca 4 minuter tills den
blir smidig och släpper degskålen.
5. Låt degen jäsa i skålen, övertäckt med
bakduk, i ca 40 minuter.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och
knåda den smidig. Dela degen i två delar
som kavlas ut till två avlånga delar.
7. Fyllning: Bred på margarinet- Strö över
sockret och kanelen. Rulla ihop.
8. Bullar: Dela varje rulle i 20 bitar. Lägg
dem i pappersformar på plåtar. Låt jäsa
övertäckta med bakduk, ca 40 minuter.
9. Pensla och garnera.
10. Grädda bullarna mitt i ugnen 250 grader,
6-8 minuter.
11. Låt bröden svalna på galler övertäckta
med bakduk.
Bilder:
HEJDÅ OCH HOPPAS NI INTE TYCKTE DET VAR FÖR MCYKET BILDER<3
Kommentarer
Postat av: Tony
Hej hej ! Nu sitter jag och äter jennifers goda bullar, riktiga kanon bullar mums ;-)
Postat av: Jessica
Mysigt och gott! Det får vi göra flera gånger. Nästa gång kanske vi kan baka lussebullar? Kram
Postat av: mormor och morfar
Det där såg inte dumt ut.Hade varit gott till kaffet./Mormor
Postat av: jennifer
ja det var jättegott!
Postat av: jennifer
hoppas man får några idag med!
Postat av: Jessica
När du kommer hem från träningen kanske...
Postat av: Maja.S
Jag hoppas att dom var goda... För om don var det kanske jag kan göra såna
Trackback